Ons verhaal

Ik ben mijn carrière begonnen in de accountancy bij één van de “Big Four”. Ik ken de grote en logge organisaties met hoge uurtarieven van binnenuit. Deze organisaties zijn prima geschikt voor grote ondernemingen en multinationals, en dan met name gericht op de controle van de jaarrekening. Mijn aandacht ging toen al uit naar de klant, en de adviserende en dienstverlenende rol. Die mocht je toen nog hebben, maar is nu op grond van regelgeving uitgesloten voor de controlerend accountant.

Na mijn afstuderen als registeraccountant heb ik diverse jaren in de opsporing gewerkt bij zowel de Politie als de FIOD, en een bijdrage geleverd aan de bestrijding van witwassen en de zware georganiseerde internationale criminaliteit. Deze ervaring heeft mij veel inzicht gebracht over de projectmatige aanpak in multidisciplinaire teams, waarbij vaak taakstellingen en deadlines van belang waren. Ook gaf mij dit kennis en inzage in de werking van ondermeer de Belastingdienst.

Groot, klein, maar het liefste in het midden

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in de financiële dienstverlening als zelfstandig ondernemer. Naast diverse (fraude)onderzoeken, ben ik voornamelijk adviseur van ondernemers, ik ben daarnaast ook als docent gaan optreden. Mijn werkzaamheden waren vaak ook gekoppeld aan kennisoverdracht. Ik ben dan ook graag bezig met kennis delen en overdragen. Mijn duale opleiding tot registeraccountant is hierbij een belangrijke basis geweest.

Ik heb ervaring met kleine bedrijven en stichtingen, ook als penningmeester, tot aan grote beursgenoteerde bedrijven en alles wat daartussen zit. Administraties kennen voor mij geen geheimen en ook de bedrijfsprocessen doorzie ik snel. Ik heb echter zelf een voorkeur voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die graag aanpakken en praktisch zijn, net als ikzelf. Bedrijven met 1 tot 50 werknemers ben ik graag behulpzaam met de administratievoering. Grotere bedrijven ondersteun ik graag met specifieke opdrachten. Voor alle bedrijven geldt dat ik graag meedenk en advies geef op het gebied van administratie, financiën, belastingen en organisatievraagstukken.

Creativiteit is de motor van het MKB

Van alle ondernemers in Nederland, behoort 99% tot de kleine en middelgrote ondernemingen. Ik ben dus in feite beschikbaar voor 99% van de ondernemers. Iedereen in dit segment, die graag geen omkijken (meer) heeft naar zijn administratie, en houdt van doorpakken is bij mij welkom. Als ondernemer heb je een zekere mate van vrijheid. Ik ken ondernemers en merk dat ze vaak creatief en impulsief zijn. Dit herken ik ook bij mezelf. Niet gebonden aan vaste tijden of procedures, maar creatief, positief en veranderend bezig zijn. Ik heb genoeg ervaring om te weten wat ik moet doen, waar en wanneer.

Ik vind het leuk om met ondernemers te sparren. Niet alleen naar aanleiding van de cijfers, maar vooral ook over ideeën, ontwikkelingen en de toekomst. Samenwerken aan de administratie en delen van kennis en ideeën, zo kun je van elkaar leren en verder komen. Ik ben een allrounder, die in eerste instantie zorgt voor een goede basis. Van daaruit help ik met het zoeken naar de juiste balans in de onderneming. Daarbij is het van belang snel de specifieke kenmerken van de organisatie te doorzien inclusief de valkuilen en uitdagingen. Ik help zelf naar de oplossingen te zoeken of zoek de juiste mensen voor de klus. En hierbij werk ik graag open en transparant. Mijn deur staat te allen tijde open, maak direct een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.